Du finner også sidene kryptert med SSL : https://www.brustadbuss.no/
Ligg i ro ferie
Denne turen har gått
Hildesheim m/Weser og Harz
Weserbergland heter området vest for Hannover og Göttingen i Tyskland. Som navnet antyder er landskapet kupert og elven Weser renner nordover mot Bremen. Litt østover ligger frilufts- og rekreasjonsområdet Harz. På denne reisen tilbringer vi noen dager blant fine småbyer med bindingsverkshus, slott og kloster. Vi tar en båttur på Weser, besøker Hameln  og får en interessant dag i Harz. Vi prøvesmaker øl i middelalderbyen Einbeck. På turen bor vi i 4 netter på utmerkede Van der Valk Hotel i Hildesheim.
Dag 1: Trøndelag - Oslo / København
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Etter et opphold på Alvdal fortsetter turen til Oslo og kl. 17.00 avreise med DFDS til København. Middag ombord og overnatting i utvendige dobbeltlugarer.
Dag 2: København - Hildesheim
Frokost ombord før ankomst København kl. 09.30. Turen går sørover med ferje fra Rødby og til Puttgarden i Tyskland. Videre forbi Lübeck, Hamburg og frem til Hildesheim. Her skal vi bo i 4 netter på utmerkede Van der Valk Hotel som ligger sentralt ved byens torg.
Dag 3: Hildesheim, utflukt Weser og Hameln.
Vi kjører med bussen til Bad Karlshofen der båtturen langs Weser starter. Dette er er den vakreste og mest kuperte strekningen av Weser og vi ankommer Höxter etter ca. 2,5 timer. Her fortsetter vi med bussen langs Westertalstraße, også kalt eventyrvegen der mange plasser er kjent fra Brødrene Grims historier. På ettermiddagen blir det et opphold i rottefangerbyen Hameln før vi kjører tilbake til Hildesheim.
Dag 4: Hildesheim, utflukt Harz
Denne dagen blir det en utflukt til bergområdet Harz. Første stopp blir i byen Vienenburg hvor vi besøker klosterbrenneriet Wöltingerode og får smake på ulike likører. Vi fortsetter østover til Wernigerode med fine bindingsverkshus i sentrum. På ettermiddagen tar vi en togtur med et gammelt damplokomotiv oppover i Harzbergene. Fra Schierke tar vi bussen tilbake til Hildesheim.
Dag 5: Hildesheim, utflukt Marienburg og Einbeck
Dagen starter med en guidet tur på det nyrenoverte slottet Marienburg like utenfor Hildesheim. Etterpå kjører vi sørover til Einbeck hvor sentrum er omkranset av en bymur. I middelalderen hadde Einbeck ca. 700 ølbryggerier og er også idag kjent for sitt øl. Vi får orientering og smaksprøver.
Dag 6: Hildesheim - København / Oslo
Vi forlater Hildesheim og kjører nordover til Puttgarden og ferje til Rødby i Danmark. Kl. 17.00 avreise med DFDS's ferje til Oslo. Middag og overnatting i utvendige dobbeltlugarer.
Dag 7: Oslo - Trøndelag
Frokost ombord før ankomst Oslo kl. 09.30. Turen går nordover Gudbrandsdalen og turens siste middag på Dombås. Retur til Trøndelag på kvelden.


7 DAGER
7.750,-

Turnr.: 38
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 2

Prisen inkluderer:
  • 4 hotellovernattinger
  • 6 frokost
  • 7 middag
  • DFDS Oslo - København tur/retur
  • Utflukter ifølge program
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr. 590,-
Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700